sunnuntai 12. helmikuuta 2012

Resepti: Pehmeä ja mieto Massaman curry (8kk+)


Olin reilu vuosi sitten Sis.Delin detoxilla, jossa ruokavaliomme rakentui pitkälti kookoksen varaan. Kookostahan tituleerataan superruoaksi, joka on poikkeuksellisen ravinnetiheää eli superruokiin lukeutuvilla on yleensä korkea ja monipuolinen ravinnepitoisuus. Kookos antaa paljon nopeaa energiaa, joka parantaa immunijärjestelmää, ihon kuntoa sekä hermostoa. Sitä suositetaan myös erityisesti odottavien äitien ruokavalioon. Kookoshan jakaa kuitenkin mielipiteet - toisten suosikki on toisten inhokki.

Petra oli esittänyt toiveen aasialaisesta ruoasta, jossa thai-keittiö on ehdoton suosikkini. Yleensä thaikeittiö tunnetaan tulisista mauistaan - jos chilin sekä muut mausteet ottaa pois, jää jäljelle yllättävän miedot maut. Vauvansoseeseen ei tottakai chiliä voi laittaa, joten päätinkin kehitellä pehmeän Massaman Curryn. Jos siis vauvasi pitää miedoista mauista, tulee hän rakastamaan tätä reseptiä!

Noin kuuteen annokseen Massaman Curryä tarvitset:
1 rosamundaperuna
2 keltaista paprikaa
1/2 pieni kukkakaali
1/2 makea sipuli
2 dl kookosmaitoa
4-5 dl vettä
0,25dl täysjyväriisiä (joka valmistuu 10 minuutissa)
(1 sitruunaruoko)

Kuori peruna ja pilko se lohkoiksi. Paloittele paprikat, kukkakaali ja silpuli suurin piirtein perunan kanssa samankokoisiksi paloiksi. Laita kaikki kattilaan ja kaada päälle kookosmaito sekä vesi. Jos haluat sitruksista makua, lisää tässä vaiheessa puolitettu sitruunaruoko mukaan liemeen. Aseta kattila liedelle ja kuumenna kiehuvaksi.

Kun curry on kiehunut noin 10 minuutin ajan, lisää riisi. Hauduta vielä 20 minuutin ajan niin, että curry kiehuu kaiken kaikkiaan 30 minuuttia. Poista lopuksi sitruunaruoko liemestä ja anna curryn hieman jäähtyä.

Soseuta tämän jälkeen sauvasekoittimella tai sen leikkuriosalla. Jos nestettä on päässyt haihtumaan liikaa ja sose vaikuttaa paksuhkolta, notkista sitä vedellä. Voit uudelleenlämmitysvaiheessa joutua myös notkistamaan sosetta vedellä, sillä perunassa sekä riisissä on suhteellisen paljon tärkkelystä.

VINKKI! Jos haluat soseesta lihaversion, lisää siihen lämmitysvaiheessa vauvasi kokoinen annos kanaa. Myös lohi sopii maultaan mainiosti tähän soseeseen.


1 kommentti: