keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Resepti: Fenkolia ja fisua (5kk+)




Muutama viikko sitten tutustutin Maxin vatsaystävälliseen fenkoliin, josta valmistin hänelle Fantastinen fenkoli -sosetta. Sen reseptin löydät täältä. Meillä jäi tästä maistelukerrasta fenkolia pakkaseen, joten päätinkin valmistaa siitä kalasosetta. Fenkoli sopii mitä mainioimmin esimerkiksi lohen kylkeen.

Fenkoli-fisusoseen ainesosat ovat:
60% fenkolia
40% kukkakaalia
Fisua - lohta, siikaa yms. (1tl aloittelevalle per annos / 7kk+ 1-1,5rkl per annos)

Pese ja pilko fenkoli paloiksi. "Tillimäiset" kukinnot käyvät mainiosti yrtiksi tuoreeltaan, joten erota ne sivuun tässä vaiheessa. Älä käytä soseeseen fenkolin kantaa, sillä se on turhan kova. Höyrytä tai keitä fenkoli pehmeäksi (n. 20 min) ja soseuta tämän jälkeen sauvasekoittimella. Lisää halutessasi tillimäiset kukinnot mausteeksi - pilko ne veitsellä hienoksi ja yhdistä fenkolisoseeseen.

Pese kukkakaali ja pilko se paloiksi. Keitä vedessä pehmeäksi (n. 20 min), jonka jälkeen sauvasekoita se hienoksi ja yhdistä fenkolisoseeseen. Keitetty kukkakaali saattaa aiheuttaa ilmavaivoja, joten jos et ole sitä vielä vauvalla maistattanut, kannattaa maisteluannosta kokeilla ensin päiväsaikaan.

Tämän jälkeen lisää fenkoli-kukkakaalisoseeseen haluamasi määrä fisua. Kalaksi käy mainiosti lohi tai siika, jotka kannattaa valmistaa joko höyryttämällä tai uunissa. Höyrykattilassa tai tavallisessa kattilassa, jonka päällä on kuumennusta kestävä siivilä, pala lohta kypsyy meheväksi 20 minuutissa ja siika sitäkin nopeammin. Tämän jälkeen hienonna kala terävällä veitsellä, leikkurilla tai sauvasekoittimella. Kypsää kalaa voi myös pakastaa myöhempää käyttöä varten. Itse lisään fisua kasvissoseeseen aina annoskokoa vastaavan määrän, jolloin voin olla varma, että soseessa on juuri oikea määrä kalaa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti